NOEN FAKTA OM KLIMA, NATUR OG BEFOLKNING

• Kirkenes har 3500 innbyggere, Sør-Varanger kommune har 10.000 innbyggere
  • Sør-Varanger deler grense med både Russland og Finland
  • Våre viktigste forretningssektorer: Turisme, Kimek Ship Yard, forretninger med Russland, sykehus, militærbase (GSV)
  • Midnattssolen skinner i Kirkenes er fra 17. mai til 21. juli.
  • Polarnattsesongen i Kirkenes er fra 21. november til 21. januar.
  • Sammenlignet med andre kystdestinasjoner i Norge har Kirkenes et tørt klima med lite nedbør året rundt.
  • Nordlys kan sees fra september til slutten av mars. Hvis du er heldig vil de dukke opp, men det må være mørkt og klar himmel.
  • Kommunen er viktig i et geologisk perspektiv som stedet i Norge med den eldste berggrunnen (ca. 2,8 milliarder år gammel).
  • Området rundt Kirkenes har Norges største brunbjørnbestand med rundt 40 individer registrert (2015).
  • Gjennomsnittstemperaturen i juli er 10 °C, mens gjennomsnittstemperaturen i januar er -13 °C.
  • Rekordlav temperatur i Kirkenes er -42 °C, mens rekordhøye er 30,3 °C.
  • Sør-Varanger har en nasjonalpark i øvre Pasvikdalen: Øvre Pasvik nasjonalpark. Besøkssenteret for parken ligger i Svanvik

HVOR DU SKAL SOVE I KIRKENES

HVOR Å SPISE I KIRKENES

Aurora Restobar (meny lagt til) i Dr Wesselsgate. Åpent hver dag, søndager stengt
Surf & Turf (meny lagt til) i Dr Wesselsgate. Åpent hver dag.
Thon Hotel Restaurant
Scandic Hotel Restaurant
Kinarestaurant, Dr Wesselsgate 3
Thai mat på Bangkok Restaurant. Dr Wesselsgate 9. Åpent hver dag til 21.00